Microsoft pre-owned licences

Door de uitspraak van het Europese Hof is het mogelijk en legaal om gebruikte Microsoft-volumelicenties te kopen en verkopen.

Lees hier de uitspraak van het Europese Hof

Oracle vs UsedSoft

De 4 regels met betrekking tot tweedehands licenties

i

EEUWIGDUREND

REGEL 1

De Microsoft-licenties moeten eeuwigdurend zijn.

VOLLEDIG BETAALD

REGEL 2

De Microsoft-licenties moeten volledig  betaald zijn.

OVERTOLLIG

REGEL 3

De Microsoft-licenties moeten overtollig zijn.

EERSTE GEBRUIK

REGEL 4

Het eerste gebruik van de Microsoft-licenties moet binnen de EU plaatsvinden.

Eeuwigdurende Microsoft licenties

Onderstaande Microsoft productgroepen en versies zijn verkrijgbaar op de Europese markt.

LicencePro icon Windows

WINDOWS

De Professional-versie van Windows lijkt in veel opzichten op de Home-versie, maar heeft een aantal extra functies die speciaal bedoeld zijn voor professionals. Bijvoorbeeld Remote Desktop, waarmee u toegang krijgt tot andere computers in uw domein, en Windows Update for Business, waarmee een systeembeheerder meerdere computers tegelijk kan bijwerken.
De Enterprise-versie is de Windows-versie voor grote ondernemingen, waar systeembeheerders veel systemen tegelijk moeten beheren. Met de Enterprise-versie hebben bedrijven toegang tot beveiligingsoplossingen en beheeropties op ondernemingsniveau via een eenvoudig licentiemodel per gebruiker.

BESCHIKBARE LICENTIES

– Windows 10 Professional
– Windows 10 Enterprise LTSB 2016
– Windows 10 Enterprise LTSB 2019
– Windows 8.1 Professional
– Windows 7 Professional
LicencePro icon Office

MICROSOFT OFFICE

Microsoft Office, of gewoon Office, is een familie van clientsoftware, serversoftware en services die zijn ontwikkeld door Microsoft. Het werd voor het eerst aangekondigd door Bill Gates op 1 augustus 1988 op COMDEX in Las Vegas. Aanvankelijk een marketingterm voor een kantoorsuite (gebundelde set productiviteitstoepassingen), de eerste versie van Office bevatte Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft PowerPoint. In de loop der jaren zijn Office-applicaties aanzienlijk dichterbij gekomen met gedeelde functies zoals een gemeenschappelijke spellingcontrole, OLE-gegevensintegratie en Visual Basic for Applications-scripttaal. Microsoft positioneert Office ook als een ontwikkelplatform voor line-of-business software onder de merknaam Office Business Applications. Op 10 juli 2012 meldde Softpedia dat Office wereldwijd door meer dan een miljard mensen werd gebruikt.
Office wordt geproduceerd in verschillende versies die zijn gericht op verschillende eindgebruikers en computeromgevingen. De originele en meest gebruikte versie is de desktopversie, beschikbaar voor pc’s met de besturingssystemen Windows en macOS. Microsoft onderhoudt ook mobiele apps voor Android en iOS. Office op het web is een versie van de software die in een webbrowser wordt uitgevoerd.
Sinds Office 2013 promoot Microsoft Office 365 als het belangrijkste middel om Microsoft Office te verkrijgen: het staat het gebruik van de software en andere services toe op een abonnementsmodel, en gebruikers ontvangen functie-updates voor de software gedurende de looptijd van het abonnement, inclusief nieuwe functies en cloud computing-integratie die niet noodzakelijkerwijs zijn opgenomen in de “on-premises” releases van Office die worden verkocht onder conventionele licentievoorwaarden. In 2017 overtrof de omzet van Office 365 de verkoop van conventionele licenties. Microsoft heeft ook de meeste van hun standaard Office 365-edities omgedoopt tot Microsoft 365 om hun huidige opname van producten en diensten te benadrukken.
De huidige on-premises desktopversie van Office is Office 2021, uitgebracht op 5 oktober 2021.

BESCHIKBARE LICENTIES

– Microsoft Office 2019
– Microsoft Office 2016
– Microsoft Office 2013
– Microsoft Office 2010
LicencePro icon Office

WINDOWS SERVER

Windows Server 2019 biedt hoogwaardige oplossingen voor uw datacenter en hybride cloud die eenvoudig te implementeren en kosteneffectief zijn, toepassings- en gebruikersgericht.
Windows Server is een merknaam voor een groep serverbesturingssystemen die sinds 2003 door Microsoft zijn uitgebracht. De eerste Windows-servereditie die onder dat merk werd uitgebracht, was Windows Server 2003. De eerste servereditie van Windows was echter Windows NT 3.1 Advanced Server, gevolgd door Windows NT 3.5 Server, Windows NT 3.51 Server, Windows NT 4.0 Server en Windows 2000 Server. Windows 2000 Server was de eerste servereditie met Active Directory, DNS Server, DHCP Server, Group Policy, evenals vele andere populaire functies die tegenwoordig worden gebruikt.

LICENSES AVAILABLE
– Windows Server 2019

– Windows Server 2016
– Windows Server 2012 (R2)
– Windows Server 2008
– User / Device CALs
LicencePro icon Office

EXCHANGE SERVER

Microsoft Exchange Server is een mailserver en agendaserver ontwikkeld door Microsoft. Het draait uitsluitend op Windows Server-besturingssystemen.
De eerste versie heette Exchange Server 4.0, om het te positioneren als de opvolger van het gerelateerde Microsoft Mail 3.5. Exchange gebruikte aanvankelijk de X.400-directoryservice, maar schakelde later over op Active Directory. Tot versie 5.0 kwam het gebundeld met een e-mailclient genaamd Microsoft Exchange Client. Dit werd stopgezet ten gunste van Microsoft Outlook.
Exchange Server gebruikt voornamelijk een eigen protocol genaamd MAPI om met e-mailclients te praten, maar heeft vervolgens ondersteuning toegevoegd voor POP3, IMAP en EAS. Het standaard SMTP-protocol wordt gebruikt om met andere internetmailservers te communiceren.
Exchange Server wordt zowel als on-premises software als software as a service (SaaS) gelicentieerd. In de on-premises vorm kopen klanten clienttoegangslicenties (CAL’s); als SaaS, rekent Microsoft in plaats daarvan maandelijkse servicekosten.

BESCHIKBARE LICENTIES

– Exchange Server 2019
– Exchange Server 2016
– Exchange Server 2013
– Exchange Server 2010
– User / Device CALs
LicencePro icon Office

SQL SERVER

SQL Server vormt de basis van het uitgebreide gegevensplatform van Microsoft en levert prestaties die essentieel zijn voor bedrijven door middel van in-memory-technologie. Daarnaast geeft het via bekende tools als Excel sneller inzicht in alle data en biedt het een platform voor het on-premises en in de cloud ontwikkelen, implementeren en beheren van oplossingen.

BESCHIKBARE LICENTIES

– SQL Server 2019
– SQL Server 2017
– SQL Server 2016
– SQL Server 2008, 2012, 2014
– User / Device CALs
LicencePro icon Office

MICROSOFT SHAREPOINT

SharePoint is een webgebaseerd samenwerkingsplatform dat kan worden geïntegreerd met Microsoft Office. SharePoint, gelanceerd in 2001, wordt voornamelijk verkocht als een documentbeheer- en opslagsysteem, maar het product is zeer configureerbaar en het gebruik ervan verschilt aanzienlijk tussen organisaties.
Microsoft stelt dat SharePoint 190 miljoen gebruikers heeft in 200.000 klantorganisaties.

BESCHIKBARE LICENTIES

– Sharepoint Server 2016
– Sharepoint Server 2019 
– Sharepoint Enterprise 2016
– Sharepoint Enterprise 2019
– User / Device CALs
LicencePro icon Office

MICROSOFT PROJECT

Maak projectbeheer eenvoudig en werk vrijwel overal samen met de juiste tools voor projectmanagers, projectteams en besluitvormers.

BESCHIKBARE LICENTIES

– Microsoft Project 2019
– Microsoft Project 2016
– Microsoft Project 2013
– Microsoft Project 2010
LicencePro icon Office

MICROSOFT VISIO

Maak projectbeheer eenvoudig en werk vrijwel overal samen met de juiste tools voor projectmanagers, projectteams en besluitvormers.

Met Visio kunt u de presentatie van complexe informatie vereenvoudigen door middel van eenvoudige, gemakkelijk te begrijpen diagrammen.

BESCHIKBARE LICENTIES
– Microsoft Visio 2019
– Microsoft Visio 2016
– Microsoft Visio 2013
– Microsoft Visio 2010

LicencePro icon Office

MICROSOFT ACCESS

Microsoft Access is een databasebeheersysteem (DBMS) van Microsoft dat de relationele Microsoft Jet Database Engine combineert met een grafische gebruikersinterface en softwareontwikkelingstools. Het is een lid van de Microsoft 365-suite met applicaties, inbegrepen in de Professional en hogere edities of apart verkocht.

BESCHIKBARE LICENTIES

– Microsoft Access 2019
– Microsoft Access 2016
– Microsoft Access 2013
– Microsoft Access 2010
– Microsoft Access 2007
LicencePro icon Office

REMOTE DESKTOP SERVICES (RDS)

Remote Desktop Services (RDS), bekend als Terminal Services in Windows Server 2008 en eerder, is een van de componenten van Microsoft Windows waarmee een gebruiker de controle over een externe computer of virtuele machine kan overnemen via een netwerkverbinding. RDS is Microsoft’s implementatie van thin client-architectuur, waarbij Windows-software en het hele bureaublad van de computer waarop RDS draait, toegankelijk worden gemaakt voor elke externe clientcomputer die Remote Desktop Protocol (RDP) ondersteunt. Gebruikersinterfaces worden weergegeven vanaf de server naar het clientsysteem en invoer van het clientsysteem wordt verzonden naar de server – waar de software wordt uitgevoerd. Dit in tegenstelling tot applicatie-streamingsystemen, zoals Microsoft App-V, waarbij computerprogramma’s on-demand naar de client worden gestreamd en op de clientcomputer worden uitgevoerd.

BESCHIKBARE LICENTIES

– RDS User CALs 2019, 2016, 2012, 2008
– RDS Device CALs 2019, 2016, 2012, 2008

INTERESSE IN ONZE DIENSTEN?

Ons Europese team wacht op uw telefoontje en is hier om u te helpen.
Roel Theunissen is onze Europese coördinator voor de In- & Verkoop.

Neem contact met ons op en laten we compliant zijn, binnen uw budget!

Roel Theunissen
European Sales Coördinator

Roel-Theunissen-Founder-LicencePro-Europe