Software asset management

Software asset management (SAM) is een aangelegenheid die betrekking heeft op het beheren en optimaliseren van de aankoop, implementatie, onderhoud, gebruik en verwijdering van softwaretoepassingen binnen een organisatie.

Volgens ITIL wordt SAM gedefinieerd als "alle infrastructuur en processen die nodig zijn voor effectief beheer, controle en bescherming van de softwaremiddelen... gedurende alle stadia van hun levenscyclus. In wezen bedoeld om deel uit te maken van de IT-activiteiten van een organisatie strategie, de doelen van SAM zijn het verlagen van de kosten van informatietechnologie (IT) en het beperken van zakelijke en juridische risico's met betrekking tot het eigendom en gebruik van software, terwijl het IT-reactiviteit en de productiviteit van eindgebruikers worden gemaximaliseerd. SAM is vooral belangrijk voor grote bedrijven met betrekking tot herdistributie van licenties en het beheer van juridische risico's die verband houden met het eigendom en verlopen van software. SAM-technologieën volgen het verlopen van licenties, waardoor het bedrijf ethisch en binnen de regelgeving voor softwarecompliance kan functioneren. Dit kan belangrijk zijn voor zowel het elimineren van juridische kosten in verband met schendingen van licentieovereenkomsten als als onderdeel van de strategie voor reputatiebeheer van een bedrijf Beide zijn belangrijke vormen van risicobeheer en zijn van cruciaal belang voor de bedrijfsstrategieën van grote bedrijven op de lange termijn. SAM is een facet van een bredere zakelijke discipline die bekend staat als IT-activabeheer, waarbij toezicht wordt gehouden op zowel software als hardware die de computers en het netwerk van een organisatie vormen.

HOEVEEL LICENTIES HEBBEN WE?

HOEVEEL LICENTIES GEBRUIKEN WE?
- ZIJN WE COMPLIANT?
- WANNEER WAS DE LAATSTE TRUE-UP?

- CONTRACT RENEWAL VENDOR?
- VOLDOET ONZE ICT-OMGEVING NOG AAN DE EISEN?

IN WELKE MATE ZIJN WE COMPLIANT?

KENNEN WE ECHT DE FEITEN?
- HEBBEN WE ADVIES NODIG?
- HEBBEN WE DE VERSIE EN DE HOEVEELHEID DIE WE NODIG HEBBEN?
- IS ALLE HARDWARE COMPATIBLE?
- RISKEREN WE BOETES?

HEEFT U DE ANTWOORDEN OP DE BOVENSTAANDE VRAGEN?

Als het antwoord "JA" is, bent u klaar voor een (vriendelijke) audit. Als het antwoord "NEE" is, is het beste advies om zo snel mogelijk begeleiding te krijgen. U kunt het contactformulier gebruiken of op onderstaande link klikken en contact opnemen met John Zijlmans onze Microsoft SAM Professional.

HEEFT U EEN SAM-VRAAG?

Ons Europese team wacht op uw telefoontje en is er om u te helpen. In Nederland is John Zijlmans de SAM specialist.

Neem contact met ons op en laten we compliant zijn, binnen uw budget!

We verwachten uw bericht!

John Zijlmans
Microsoft SAM Professional
john.zijlmans@licentiepro.nl
John Zijlmans Microsoft Licensing Professional LicencePro NL

Sharing is caring

Sharing our websites, saves money!
LicencePro Think outside the box logo
envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram